A védőkesztyűk kitűnnek többfunkciós használatukkal. A kesztyűket nemcsak otthoni takarításhoz, hanem a munkájához is megtalálja. Kellemesek, kompaktak és védik a kezét a szennyeződésektől és zsíroktól. Az eldobható kesztyűk alkalmasak az optimális higiéniai feltételek fenntartására. Megfelelő használat mellett csökkenthetik a külső hatások kockázatát. Többféle eldobható kesztyű közül választhat.

A latex kesztyűk természetes anyagokból készülnek, nagyon rugalmasak, puhák és kényelmes viseletet biztosítanak. A savaknak és lúgoknak is nagyon ellenállóak, de nem védenek minden olaj ellen, ill. oldószerek.

A vinil kesztyűk ezzel szemben egy tisztán szintetikus termék, amelyet leggyakrabban az egészségügyben, az élelmiszeriparban és az iparban használnak. Felületükön nagyon simaak, de nem annyira rugalmasak.

A nitril kesztyű is szintetikus termék, amelyet többféle színben kínálunk. Más típusú kesztyűkkel összehasonlítva sokkal jobban ellenállnak a vegyszereknek és a szakadásnak. Legnagyobb előnyük, hogy nem okoznak allergiás reakciókat. A nitril a legalkalmasabb anyag az egészségügyben, az élelmiszeriparban, a takarításban vagy a kozmetikában.

Újonnan elérhetőek a legszigorúbb higiéniai követelményeknek megfelelő steril kesztyűk is. Ezért orvosi rendelőkben, laboratóriumokban és más egészségügyi intézményekben használják őket.